Porolissum

Slogan

Flavours from ancient times in Transylvania

Prezentare brand

Brand inființat în anul 2018.

NOI SUNTEM,   

                                    
   

                     Ridicat cu aproape 2000 de ani în urmă, după cucerirea Daciei, o zonă care acoperă o mare parte din regiunea istorică a Transilvaniei (nord-vestul României), Porolissum este astăzi printre cele mai bine conservate castre romane.
                     În zilele noastre ducem o viață oglindind moștenirea strămoșilor noștri, dacii și romanii, pe care ne-au lăsat-o nu doar cu structuri arhitecturale deosebite, vocabular viu, ci și cu obiceiuri culinare și de hrănire sănătoase, binecunoscut fiind faptul că romanii iubeau fructele uscate, ceea ce marca Porolissum aduce în fața dumneavoastră.
                     După 2000 de ani, procesul de uscare al alimentelor folosit de stramosii nostri, il reproducem pentru obtinerea de snack-uri si ceaiuri, sub brandul Porolissum, în fabrica proprie, într-un mediu controlat, menținând o temperatură care sa pastreze integritatea calitatilor nutritive ale produselor, respectiv sub 60*C. Compania prelucrează exclusiv materie prima locala, din zone HNV si din plantatii si culturi ecologice. Producem atat produse conventionale cat si produse ecologice certificate Ecoinspect.
                     Sub brandul Porolissum, producem 2 game de produse cu continut exclusivist:


1.GAMA DE SNACK-URI FARA SULFITI care contin:


Fructe din soiuri vechi traditionale romanesti, 


*MERE - din soiuri vechi de mar traditionale românești (Poinic, Patul, Sovari, Mustos, Mar dulce, Jonathan, din Jac), 
*PRUNE - din soiuri vechi de prun local (Bistrite, Rosii, Grase)
*NUCI – din soiuri vechi de nuc local 


Superfructe cu continut ridicat de vitamine, minerale si antioxidanti, potrivite si pentru diabetici


*COACAZE NEGRE – mai putin cunoscute de catre clienti. Pe piata de consum se face mare confuzie intre fructele adevarate de coacaz negru (Ribes nigrum), si strugurii de Corint (Vitis vinifera var black Corinth) – care se comercializeaza sub denumirea de coacaze negre. Cele doua fructe au proprietati nutritive categoric distincte, ca si clasificare botanica ele facand parte din familii botanice diferite. Produsul este uscat.
*ARONIA – o serie de studii arata faptul ca in functie de locatia culturii, tipul de sol si tehnologia de cultura, cantitatea cea mai mare de antioxidanti din fructele de aronia este identificata in culturi din regiunea nordica, la altitudini ridicate (precum plantatia Porolissum) fata de plantatiile din zone de campie si care necesita si irigare. Aronia melanocarpa este un arbust de padure, asadar potentialul cel mai ridicat al acestui arbust poate fi pus in valoare in climatul cel mai apropiat habitatului sau natural. In plus, ne diferentiem printr-un produs deshidratat, cu textura moale si aromat.


Forma de prezentare:
- snack din mere 50g, snack din aronia 50g, snack din coacaze negre 50g, snack mix de fructe 100g (mere/prune/coacaze negre/aronia/nuca)


Sugestie de consum: 
- sub forma de prezentare ca snack, adaugate in iaurt, adaugate in lapte si cereale, adaugate in miere de albine, ingredient la retete culinare. Merele de tip chips pot fi incalzite in prealabil la cuptor pentru a deveni crocante.


2.GAMA DE CEAI-URI DE FRUCTE FARA COLORANTI care contin:


Fructe din flora spontana locala, din familia ROSACEAE, cu proprietati medicinale confirmate stiintific


*PADUCEL – era utilizat inainte de cucerirea romana pentru tratarea bolilor de inima si de ficat, adjuvant la scaderea tensiunii arteriale
*PORUMBELE - au fost sursa principala de hrana a oamenilor din neolitic, imbunatateste functia rinichilor, laxativ moderat, are actiune asupra normalizarii menstruatiei, elimina apa din organism
*MACESE - proprietati vitaminizante, tonice, imunostimulatoare, oxido-reducatoare, relaxante


Superfructe cu continut ridicat de vitamine, minerale si antioxidanti, adjuvant la scaderea tensiunii arteriale si a glicemiei


*ARONIA
*COACAZE NEGRE – ajuta la mentinerea greutatii corporale, imbunatatesc circulatia cardio-vasculara, trateaza cu succes bolile renale, adjuvant in tratamentul psoriazisului


Mere din soiuri vechi traditionale romanesti – produsul contine coaja cu proprietati nutritive
Morcov – betacaroten
Zmeura - vitamine


Forma de prezentare:
- ceai de fructe 90g


Sugestie de consum:
- preparare prin fierbere maximum 5 minute, preparare prin infuzare in apa fierbinte timp de 10-15 minute, preparare prin infuzare in apa rece 24 de ore


Produsele Porolissum se comercializeaza in 3 tipuri de ambalaje si se eticheteaza ca fiind conventionale din zone HNV sau ecologice certificate Ecoinspect: 
- ambalaj de tip punga din hartie inchisa prin capsare si etichetata
- ambalaj de tip punga din plastic inchisa prin termosudare si etichetata
- ambalaj de tip pahar din plastic inchis cu foita de aluminiu termosudat si etichetat
*Fructele de aronia, porumbar, maces, paducel, mar, prun, toate fac parte din aceeasi familie botanica, Rosaceae, avand o serie de beneficii comune.
Cu produsele POROLISSUM, încă se poate spune că ne bucuram de aceleași alimente uscate de care se bucurau si predecesorii noștri.

 

Galerie foto
Video prezentare

Acest brand nu are video de prezentare.

Noutăți

Acest brand nu are noutăți adăugate.

Promoții

Acest brand nu are promoții adăugate.

Concursuri

Acest brand nu are concursuri adăugate.

Articole

Acest brand nu are articole adăugate.

Păreri (0)

Acest brand nu are încă păreri.


Autentifică-te pentru a lăsa o parere!

Hei, suntem la început de drum, așa că dacă gasești o eroare sau poți să ne dai o sugestie de îmbunătățire, așteptăm cu bucurie mesajul tău. Contactează-ne și ajută-ne să oferim o experiență mai bună brandurilor românești!